Recept:Puttanesca från Lazio
Puttanesca från Lazio
Kategorier:
Fler recept med:
Spaghetti alla puttanesca finns i många varianter. Här är en i Lazio-stil, från Wikibooks (där det intressant nog pågår ett litet mini-redigeringskrig om hur mycket vatten pasta egentligen behöver koka i...).
Ingredienser
För 4 personer
- 600 gram spagetti
- 50 gram3,509 msksmör
- 3 msk40,5 gramolivolja
0,45 dl
9 tsk
- 6 osalta ansjovisfiléer
- 33 klyftorfinhackade vitlöksklyftor
18 gram
- 200 gram hackade urkärnade svarta oliver
- 1 tsk noga sköljd kapris
- 1 – 3 hela torkade chilifrukter
- 600 gram7,5 tomaterhackade plommontomater
- 1 tsk0,0143 knipporhackad persilja
0,05 dl
0,857 gram
- salt efter smak
- Det här receptet är hämtat från Cookbook på engelska Wikibooks, se listan över författare.
- Lägg smör, olja, vitlök och ansjovis i en stekpanna. Mosa ansjovisen.
- Häll i hackade oliver, tomater, kapris och chili
- Tillsätt ett par nypor salt och låt koka på hög värme under omrörning.
- Koka spagettin i saltat vatten.
- Lägg pastan i tallrikar, häll såsen ovanpå och toppa med lite persilja.
- Rör om i tallrikarna och servera genast.
Senast uppdaterad 2013-04-21 09:29